perspectief

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars specialiseren zich steeds meer in specifieke vraagstukken. Zo kunnen zij nog meer toegevoegde waarde leveren aan de gebruiker (eigenaar of huurder) of de investeerder (vastgoedbelegger en de financier). De kansen die ontwikkelaars zien, zijn niet altijd eenvoudig te verzilveren. Regelgeving compliceert, maar de afzet en daarmee de financiële zekerheid soms ook. Ontwikkelaars zijn dan ook geregeld op zoek naar (preferred) partners om samen projecten te bewerkstelligen. Die partners kunnen vastgoedbeleggers en woningcorporaties zijn, als de beoogde doelgroep en het beoogde rendement over en weer passen.

Barbette de Graaf is geregeld betrokken bij ontwikkel- en organisatievraagstukken. Dankzij de ervaring bij een ontwikkelaar en haar initiatief tot risicomanagement bij vastgoedontwikkeling bij PricewaterhouseCoopers en later bij Nieuwstad Advies heeft ze betrokkenheid bij vele dergelijke vraagstukken gehad. Een paar voorbeelden zijn de ontwikkeling en implementatie van risicomanagement bij Delta Lloyd Vastgoed, inclusief de rol van de financier. Maar ook de betrokkenheid bij de verkoop van nieuwbouwlocaties, zoals bijvoorbeeld appartementen in Boxmeer van ontwikkelaar Hegeman Bouw en Ontwikkeling aan een beleggingsfonds van Concito Vastgoed.

“Er is nog altijd een kwantitatief en kwalitatief tekort aan woningen in bijna heel Nederland en relatief weinig combinaties van ontwikkelaars en beleggers die hierin van tijd tot tijd samen kunnen optrekken, terwijl zij wel visie en belangen delen. In samenwerking ligt de essentie om verhoging van tempo en kwaliteiten te realiseren. Bijzonder gewenst in Nederland.”

Barbette de Graaf, Nieuwstad OrangeGlobal

Perspectieven

Woningcorporaties
Vastgoedbeleggers
Ontwikkelaars
Investeerders | Financiers
Vastgoedgebruikers
Toezichthouders
Hou mij op de hoogte